Стамбено-пословни комплекс “Плато Бежанија” налази се на углу улица Љубинке Бобић и Рашка Димитријевића. Обе улице носе назив по значајним личностима из београдског света културе и уметности.

Љубинка Бобић, рођена 1897. у Крушевцу , једна је од највећих српских глумица. Позоришту и глуми посветила је цео свој живот. Њен таленат открио је Бранислав Нушић захваљујући коме је 1915. почела да статира у скопском Народном позоришту. Чланица Народног позоришта у Београду постала је 1920, и у овом театру остаће све до пензиноисања.

Током дуге каријере тумачила је бројне и најразличитије ликове а остаће запамћена по ненадмашној интерпретацији Живке у Нушићевој комедији „Госпођа министарка”. Носилац је значајних признања за свој глумачки рад а од 2006. постоји и награда за глумачка остварења у области комедије која носи њено име.

Преминула је 1987. године и сахрањена је у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду. 2003. године издата је поштанска марка са њеним ликом.

Рашко Димитријевић, рођен 1898. у Београду, књижевник, есејиста, преводилац са француског и немачког језика, изузетан пијаниста… важио је за једног од наших најбољих предавача и беседника свог времена. Његовим јавним предавањима на којима је говорио о књижевности, музици, алпинизму и другим темама, која је држао у бројним амфитеатрима и дворанама широм Југославије, увек је присуствовала бројна публика састављена од слушалаца сасвим и потпуно разнородних струка и професионалних опредељења.

На катедру за Општу књижевност са теоријом књижевности, београдског Филолошког факултета чији је предавач био од 1955. до 1968, студирали су бројни студенти жељни културе и знања. Многи од њих постаће познати писци – Данило Киш, Предраг Бајчетић, Мухарем Первић, Слободан Ракитић, Милисав Савић, Никола Кољевић, Матија Бећковић…

Професор Рашко Димитријевић преминуо је 1988. у Београду а 2013. године град Београд је на његову кућу у Светогорској улици 23, поставио спомен плочу.